L’Oréal water saver, sustainable haircare technology for the salon and home

Your description

L’Oréal predstavio Water Saver, održivu tehnologiju za negu kose usalonima ikod kuće

 

Kompanija L’Oréal je na CES 2021otkrila svoju inovaciju u oblasti tehnologije za negu lepote: L’Oréal Water Saver, održivi sistem za negu kose u salonima i za rutinu nege lepote kod kuće, sistem razvijen u saradnji sa kompanijom za inovacije u oblasti zaštite životne sredine Gjosa. Sistem predstavlja novi način pranja i nege za vašu kosu: sistem koji štedi vodu dok istovremeno unapređuje luksuz i efikasnost kroz naprednu tehnologiju.

Generacijama posećivanje frizerskog salona zbog pranja kose predstavljadragocen ritual za negu lepote – a uz L’Oréal Water Saver, to postaje bolje i za planetu. L’Oréal Water Saver smanjuje potrošnju vode do 65%. Njegov sistem menja tradicionalno iskustvo pranja kose kombinujući snažnu tehnologiju za optimizaciju potrošnje vode sa posebno dizajniranim proizvodima za negu kose kompanije  L’Oréal Professionnel iKérastase koji se ulivaju direktno u mlaz vode.

„Smatramo da je naša odgovornost u kompaniji L’Oréal da damo svoj doprinos očuvanju prirodnih resursa na zemlji. Svaka kap vode je dragocena, a naša nova tehnologija čini da se o svakoj kapi vode vodi računa“, rekao je Nicolas Hieronimus, zamenik generalnog direktora, L’Oréal Grupe. „L’Oréal Water Saver predstavlja narednu fazu naših ambicija u pogledu tehnologija nege lepote – onu koja pruža izuzetno personalizovano iskustvo nege lepote dok istovremeno objedinjuje i našu posvećenost održivosti u svakom aspektu poslovanja.“

L’Oréal Water Saver je kreiran u partnerstvu sa kompanijom L’Oréal Technology Incubator i švajcarskom kompanijom za inovacije u oblasti zaštite životne sredine, Gjosa. Rezultat je prvi takav proizvod koji u sebi sadrži L’Oréal-ovo vekovno nasleđe stručnosti u formulaciji proizvoda zajedno sa suštinskom tehnologijom optimizacije potrošnje vode kompanije Gjosa koja primenjuje princip frakcionisanja koji se koristi u raketnim motorima na mlaz vode. Kapi vode se sudaraju prema definisanom smeru i ravnomernom rasporedu. Ovo smanjuje njihovu veličinu, a povećava brzinu, čime se osigurava  iskorišćenost svake kapi vode u procesu pranja i ispiranja kose dok se istovremeno omogućava lakše ispiranje šampona, balzama i drugih tretmana.

Inovativne karakteristike uređaja L’Oréal Water Saver uključuju: 
  • Veliku brzinu vode i 80% smanjenu potrošnju vode u poređenju sa standardnim pranjem kose:L’Oréal Water Saver platforma koristi dva litra po minutu, u poređenju sa standardnih osam litara u domaćinstvima a bez osetne razlike u pritisku.
  • Patentirano Cloud Cleansing—potpuno novo iskustvo u nezi kose: ubrizgavanjem posebno dizajniranih, mikronizovanih formula za negu kose direktno u mlaz vode L’Oréal Water Saver stvara kapi koje su 10 puta manje, za bolju apsorpciju i brže ispiranje.
  • Kontrolna tabla sa podacima i izveštavanju o uticaju: Podaci o potrošnji vode i uštedi troškova se prate na priloženoj kontrolnoj tabli koja omogućava vlasnicima salona dapored praćenja smanjenja potrošnje vode, energije i troškova, prate i istoriju tretmana.

Naš rad u kompaniji L’Oréal Technology Incubator tokom protekle decenije bio je posvećen spajanju lepote i tehnologije. Cilj nam je da sebi postavimo izazov da stvorimo nova iskustva u nezi lepote koju poznajemo kako bismo stvorili bolje, efikasnije i personalizovanije rezultate za naše potrošače.  L’Oréal Water Saver se zasniva na naprednoj tehnologiji—ali ono što je najznačajnije je to da on unapređuje postojeća iskustva u nezi kose naših potrošača i uzbuđuje ih i inspiriše.“ rekao je Guive Baloochšef kompanije L’Oréal Technology Incubator.

„L’Oréal Water Saver je rezultat egzemplarnog ekskluzivnog partnerstva, koje spaja vekovno nasleđe inovacija u nezi kose sa najsavremenijom tehnologijom. On predstavlja novu vrstu održivog iskustva za potrošače, i proizvod čiju aktivaciju širom sveta sa nestrpljenjem očekujemo,“ rekao je Amin Abdullasuosnivač, Gjosa.

L’Oréal Water Saver iskustvo u nezi kose je dostupno sada u odabranim L’Oréal salonima u Njujorku, i biće dostupan u odabranim salonima u Parizu počev od februara 2021. godine; globalno predstavljanje će biti organizovano tokom 2021 i 2022. godine. U narednih nekoliko godina, očekujemo da će se L’Oréal Water Saver nalaziti u hiljadama salona, i tada će imati potencijal za izvanredne uštede potrošnje vode – do milijardu galona vode godišnje.  Pogodan uređaj za tuširanje kod kuće će biti lansiran nešto kasnije.