Парабени

Всередині наших продуктів

Що таке парабени?

Парабени — це консерванти, які використовуються в деяких косметичних засобах для збереження якості продукту та убезпечення споживачів, запобігаючи росту мікроорганізмів.



Щоб виявити, чи є парабени в конкретному косметичному засобі, потрібно ознайомитись зі списком інгредієнтів на упаковці. Парабени, зокрема, можна знайти під такими назвами, як «етилпарабен», «метилпарабен» або «пропілпарабен».

Звідки вони походять?

IOP parabens

У косметиці використовуються парабени синтетичного походження.

IOP parabens

Також парабени можуть бути природного походження: вони, наприклад, присутні в таких харчових продуктах, як маточне бджолине молочко.

Для чого вони використовуються?

Більшість засобів гігієни та краси містять воду, що робить їх живильним середовищем для зростання шкідливих патогенних мікроорганізмів (грибкових та бактеріальних), які можуть спричинити цвіль, розкладення косметичного продукту та чимало інших наслідків. Парабени використовуються в медицині та косметиці вже майже сто років. Вони допомагають запобігти зараженню і убезпечити споживачів продукту.

Антигрибкові та антибактеріальні властивості

Захист косметичних засобів від появи мікроорганізмів

IOP parabens

Чому виникають запитання щодо парабенів?

Декілька неклінічних досліджень припустили, що певний тип парабенів (довголанцюгові) можуть спричинити порушення в нормальній роботі ендокринної системи та призвести до раку молочної залози.

Факти:

  • Найбільш поширеною у використанні групою консервантів в косметиці є коротколанцюгові парабени. Це безпечні, м'які та ефективні консерванти.
  • Це неодноразово засвідчувалося Науковим комітетом ЄС з безпеки споживачів (SCCS).

Навіщо і як ми їх використовуємо?

IOP parabens

Ми використовуємо коротколанцюгові парабени (метилової та етилової груп) в оптимальній концентрації, для забезпечення захисту нашої продукції від мікробіологічного зараження для її безпечного використання споживачами.

Як і з усіма нашими продуктами, продукти, що містять парабени, перед введенням на ринок зазнають ретельного оцінювання щодо якості та безпечності внутрішніми та сторонніми експертами.

Ми зобов'язалися використовувати у своїх косметичних засобах лише коротколанцюгові парабени, які визнані безпечними Науковим комітетом ЄС з безпеки споживачів.

Коротколанцюгові парабени добре відомі як безпечні консерванти.

Коротколанцюгові парабени придатні до біорозкладання.

Вони не становлять жодної загрози для довкілля