L'Oréal-UNESCO For Women in Science i Danmark

L'Oréal-UNESCSO For Women in Science i Danmark

L’Oréal-UNESCO For Women in Science priserne med støtte af Det Kongelige Danske Videnskabernes selskab har til formål at hædre, opmuntre og belønne talentfulde unge kvindelige forskere, som har vist stort potentiale.

Priserne hædrer tre kvindelige forskere for kvaliteten af deres forskning og udvikling mod selvstændighed og skal opmuntre dem til at fortsætte deres karriere inden for videnskab. Ved at fremhæve disse talentfulde forskere ønsker L’Oréal, Den danske UNECO nationalkommission og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab at skabe rollemodeller og inspirere unge kvinder, der overvejer en karriere i forskning. Priserne er på hver DKK 110.000. Desuden inviteres pristagerne til at holde et offentligt foredrag på Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Programmet har eksisteret i Danmark siden 2007, og mere end 30 talentfulde forskere er blevet hædret. Fire af dem er gået videre til at blive ’International Rising Talents’ i det internationale L’Oréal-UNESCO For Women in Science program.

Læs mere på programmets internationale website.

Prismodtagere 2019 med H.K.H. Prinsesse Marie, Protektor for Den danske UNESCO-nationalkommission(fv) phd Vida Engmann, phd Stine Linding Andersen, phd Maria Andreasen

Prismodtagere 2023

Lektor Charlotte Mason

Cosmic Dawn Center
Niels Bohr Institutet
Københavns Universitet

Discover her story !

Adjunkt Sophia Yakoubov

Institut for Datalogi
Aarhus Universitet

Discover her story !

Assistant Professor Fatima AlZahra’a Alatraktchi

Institut for Naturvidenskab og Miljø
Roskilde Universitet

Discover her story !