Hero image

Zelene nauke: naša nova naučna i održiva revolucija

Nauka x Priroda x Tehnologija

Verujemo da je priroda budućnost lepote

Inspiraciju crpimo iz prirode kako bismo ubrzali našu inovaciju

Svakodnevno radimo na prirodnijim proizvodima ne dovodeći u pitanje bezbednost i efikasnost.

Posvećeni smo stvaranju odgovorne lepote kako bismo ograničili svoj uticaj.

Danas

61%

naših prirodnih sastojaka je na biološkoj osnovi ili dolazi iz široko dostupnih minerala.

80%

je lako biološki razgradivo, poput hijalurnoske kiseline koja se dobija iz kukuruznog skroba i koristi se za poboljšanje teksture proizvoda.

32%

je prirodno ili prirodnog porekla, poput vitamina C, a 29 odsto se dobija putem zelene hemije, tj. održive, ekološki prihvatljive hemije, koja koristi nizak nivo energije i blage rastvarače, kao što su voda i etanol, istovremeno smanjujući otpad. Krajnji sastojak je biorazgradiv i ima minimalni vodeni otisak.

Do 2030. godine

100%

sastojaka na biološkoj osnovi koji se koriste za formule i ambalažu biće sledljivo i dolaziće iz održivih izvora.

95%

naših sastojaka biće iz bioloških izvora, dobijeno iz široko dostupnih minerala (kao što su oksidi gvožđa ili gline) ili iz cirkularnih procesa.

100%

naših proizvoda imaće ekološki dizajn.

Revolucija zelenih nauka

Zelene nauke podrazumevaju različite naučne discipline, od uzgoja i biotehnologije do zelene hemije i nauke  formulisanja, koje koristimo da bismo ispunili naše ciljeve održivosti dok vam istovremeno nudimo bezbedne i efikasne proizvode.

Učestvujemo u promeni koja duboko menja način na koji stvaramo i proizvodimo naše proizvode. 
Koristimo nauku da omogućimo održivo uzgajanje sastojaka, izvučemo najbolje što priroda može da ponudi kroz najsavremenije tehnološke procese kao što su biotehnologija ili zelena hemija. Za proizvode koji ispunjavaju Vaša očekivanja, koji ne samo da su prirodniji nego i sa manje hemikalija, ali su i sigurniji i efikasniji.

Koristimo moć prirode

Posmatramo i proučavamo prirodu kako bismo otkrili nove aktivne sastojke. 
Pomoću biomimikrije, inspiraciju za stvaranje inovativnih proizvoda nalazimo u prirodnim procesima. 
Oslanjamo se na snage prirode kako bismo umnožili njihov potencijal uz pomoć biotehnologije.

Preuzimamo korake da zaštitimo planetu tako što se borimo sa klimatskim promenama, poštujemo biodiverzitet i čuvamo prirodne resurse.

Pogledajte više

Zelene nauke na delu

Prirodne sastojke nabavljamo i uzgajamo na održive načine

Centella Asiatica, biljka sa Madagaskara, sadrži nekoliko moćnih aktivnih sastojaka protiv starenja. Kroz jedinstveno partnerstvo, pomažemo u očuvanju ove divlje biljke, a istovremeno obezbeđujemo njenu sledljivost i kvalitet. Takođe se staramo da žene koje sakupljaju lišće ove biljke budu pošteno plaćene za svoj rad. Proces ekstrakcije aktivnih sastojaka je optimizovan da bi bio održiv. 
Gajenjem sopstevih useva pravimo ravnotežu između snabdevanja divljim biljkama i uzgajanja
U isto vreme, uzgajanjem sopstvenih usleva pravimo ravnotežu u nabavci između korišćenja divljih biljaka i uzgajanja sopstvenih.

Pogledajte više

Izvlačimo najbolje iz prirode kroz održive procese i najsavremeniju tehnologiju

Koristimo biotehnologiju, koja se sastoji u korišćenju živog organizma kao što je biljka ili bakterija kao „mikrofabriku“ za stvaranje novih sastojaka uz očuvanje prirodnih resursa. Ovo je slučaj sa morskim planktonom ekstrahovanim iz mikro-algi, Vitreoscilla filiformis. Njegova antimikrobna i antioksidativna svojstva pomažu koži da ojača svoju prirodnu odbranu, istovremeno podstičući prednosti regeneracije.

Poboljšavamo naše formule za odgovorniju lepotu

Da bismo stvorili prirodnu alternativu maskari koja pruža ekvivalentne performanse standardnoj formuli u smislu volumena i definicije, zamenili smo sintetičke polimere i voskove kombinovanjem prirodnih sastojaka kao što su polimeri na bazi kukuruza. Rezultat je maskara koja sadrži 99 odsto sastojaka prirodnog porekla, koja nudi isti volumen i dugotrajnost kao i uobičajeni proizvodi, koja ima kremastu teksturu i lako se uklanja. Hipoalergena, pogodna je za osetljive oči i osobe koje nose kontaktna sočiva.

Osmišljavamo nove rutine nege kako bismo sačuvali vodu

Uvodimo inovacije da bismo ponudili formule koje menjaju rutinu lepote i omogućavaju svima da usvoje odgovorniji način života. Naš prvi balzam za kosu koji se ne ispira, napravljen od 98 odsto prirodnih sastojaka, štedi 100 litara tople vode po proizvodu.